Ruimte voor je slogan


Wat is Reiki?  

Reiki is een genezende kracht die ondersteund en aanvult en is gebaseerd op het werken met universele levenskracht. Net als bij acupunctuur, shiatsu, tai-chi en yoga wordt gebruik gemaakt van de stroming van levensenergie binnen ons lichaam. De energie wordt via handoplegging doorgegeven via behandelaar en zorgt voor balans en kracht in lichaam en geest van cliënt.  Reiki is geen vervanger van een medische behandeling en de ontvanger dient bij ernstige klachten altijd eerst een arts te raadplegen. Reiki ondersteund het genezingsproces en er zijn inmiddels veel ervaringen bekend waarbij  zeer goede resultaten zijn geboekt.

Wat doet Reiki?

Reiki geeft volledige ontspanning en werkt helend op mentaal, emotioneel en lichamelijk gebied. Denk daarbij bijvoorbeeld aan lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, spier- en gewrichtspijnen, overbelasting, vermoeidheid, herstel na een operatie of botbreuk. Ook werkt het helend op emotionele of mentale klachten zoals stress, onrust, twijfels en burn-out. Blokkades of disbalans die in onze energiehuishouding zijn ontstaan geven aanleiding tot lichamelijke, emotionele en/of mentale klachten.  Medicijngebruik, lichamelijk letsel, bepaalde voedingsstoffen, straling van buitenaf, een traumatische ervaring of bijvoorbeeld overbelasting kunnen zorgen voor een minder optimale werking van lichaam en geest. 

Door energie te laten stromen tussen de chakra's worden energievelden geharmoniseerd. Op of tussen deze locaties kunnen verstoringen aanwezig zijn. Ik voel de verstoringen meestal op de locatie in vorm van koude of warme tintelingen in mijn handen. Het lichaam gebruikt deze energie om de blokkades op te heffen en het genezingsproces te activeren. De reiki-energie versterkt dus het zelf-genezend vermogen. Na het opheffen van de blokkade kan de energie weer vrij door het lichaam stromen. Afvalstoffen worden losgemaakt en afgevoerd. Er komt meer balans tussen hoofd en voeten waardoor mensen beter met beide voeten op de grond komen te staan. 

De behandeling 

De Reiki energie wordt doorgegeven met de handen om de chakra's met elkaar te verbinden. Dit kan door middel van aanraking maar ook op afstand tussen handen en lichaam. Dit is per cliënt en lichaamsdeel verschillend en naar wens van de cliënt. Ik geef Reiki liggend op een massagetafel waar je heerlijk ontspannen op kan liggen. Na de behandeling is er tijd om bij te komen, even na te praten en water te drinken. Dit laatste wordt sterk aangeraden om de afvalstoffen goed af te laten voeren. Het systeem waar ik mee werk is in de 19e eeuw (her)ontdekt en verder ontwikkeld door de japanse dr Mikao Usui. Ik ben in het bezit van de Reiki tweede graad.  

Een Reiki behandeling van 1 uur kost € 55,00 en is op afspraak.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen